Handel og funksjoner i Folldal

Når en står ved Kvile, kan en se opp på monumentet av ei hakke, symbolet fra kommunevåpenet i Folldal, og gruvevogner. Bak disse, er Kommunehuset. Her har Tolga og Os sparebank betjent filial med døgnåpen minibank. I bygget bak Kommunehuset, er det legekontor og NAV-kontor.

I sentrum finner du:

Dagligvareforretningene Coop Prix og Joker Folldal
Begge dagligvareforretningene har tipping og enkel kafé.
Coop Prix har post og vareutlevering.
Joker har ferskvaredisk og apotekutsalg.

Torvet i Folldal ligger ved siden av Joker. På parkeringen her er det Elbil-lading.

Folldal Sport
Sporten selger sports- og fritidsutstyr og klær. Her kan du kjøpe fiskekort og riktig utstyr, og få tips og råd om turer og bl.a lokalt fiske.

Kvist og kvast
Blomster- og gaveforretning med Black Design-produkter. Kvist og kvast ordner flotte sammenplantinger og dekorasjoner. Leverer på bestilling.

Huset med det rare i
Husflidsstue som selger kunsthåndverk, gaveartikler og husflidsprodukter. De er også behjelpelig med søm, strikking, reparasjoner og bunadssying. Her kan du leie fjellhytter og kjøpe fiskekort.

Solhellinga
Salg av dialektkopper, trykketjenester og annet.

Nordic Drinks og Folldalsmarked
I underetasjen til Joker, er kontoret til lokalavisa Folldalsmarked og digitalutgaven Folldalsportalen.no. Andre lokalaviser her er Arbeidets Rett retten.no og Østlendingen ostlendingen.no

Folldal Elektro AS
I det gamle meieriet har elektrikerfirmaet Folldal Elektro AS kontor og lager. I det store gamle Samvirkelaget er det produksjon av solcelleanlegg.

Eltron AS
I gamle Mæhlum- kiosken har elektrikerfirmaet Eltron AS kontor og lager.

Veterinær
For akutt hjelp nås vakthavende veterinær på tlf 62 49 09 10.

Salong Luggen – Frisør
Øverst i sentrumsgata, til høyre, finner du Salong Luggen frisørsalong. Trude ordner med klipp, farging, permanent og selger hårprodukter. Timebestilling: 90082733

Rutebilstasjon, Frivilligsentral og vaskehall
Rutebilstasjonen er utgangspunktet for busstransport med TB -Trønderbilene. Innlandstrafikk sørger for busstilbud. Se rutetabeller. I vaskehallen kan du få vasket bilen din ved avtale. I lokalene finner du også Folldal Frivilligsentral som holder til i det gamle postkontoret. Frivilligsentralen har mange aktivitetstilbud og onsdagskafé. Av og til holder de loppemarked i gamle Folldal skole.

Folldal Vognvaskeri og bensinautomat
I den gamle bensinstasjonen ved hovedveien kan du få fylt drivstoff og luft. Her finner du Folldal Vognvaskeri, en selvbetjent vaskehall som er åpen hele døgnet.

Follvang – Folldal Kino og ungdomshus
Se hvilke filmer som går:  Folldal Kino
Folldal kino holder til i Follvang, det gamle Herredshuset fra 1938. Dette var i sin tid den flotteste kinoen i regionen, med skrågulv og oppslagsseter. Scenen bak kinolerettet brukes til UKM og konserter. Huset brukes i dag flittig som ungdomshus.

Utenfor sentrum:

Fotballbaner, basseng, skole, bibliotek og flerbrukshus
Nedenfor sentrum og Fylkesveg 29 ligger Folldal skole, en 6-10 års skole med tilhørende bibliotek og svømmehall. Det gamle samfunnshuset, med sal og scene, er integrert i Folldal skole- og flerbrukshus. Her holder også Kulturskolen til, og sangkor og Janitsjar og Folldal skolekorps er aktive brukere av huset.

Folldal idrettsforening, FIF, drifter klubbhus, kiosk, to gressbaner og ei grusbane her i sentrum. I tillegg er det idrettsanlegg med hoppbakker, skiskytterarena og lysløype i Stormoegga i Grimsbu. Løypemaskiner sørger for optimale skiforhold i Folldal, og Folldal Turlag har mange flotte aktiviteter for både store og små.

Friskis og Svettis – treningsstudio
Ned veien til «Industriområdet», ligger treningsstudioet «Friskis og Svettis». Her kan en gjennom uka være med på ulike aktiviteter og benytte treningsapparater.

Rørlegger
I den gamle bensinstasjonen ved det nordlige krysset, der Sagvegen tar opp fra hovedveien, finner du rørleggerforretningen til Ole Peter Berger. I samme bygg er byggefirmaet til Torgeir Trønnes.

Homes & Cottages, maling- og felleskjøp-utsalg
Nedenfor rørleggerforretningen, forbi Baccalaofabrikken, ligger en butikk hvor du kan få kjøpt alt fra hundemat til maling, skruer, verktøy og utstyr, gårdsutstyr, blomsterjord, briller, gressklipper og nips til huset.

Blomsterutsalg
På vei oppover dalen finner du sommer-blomsterutsalg hos Solvår Lohn.

Galleri Snøhetta og Galleri Slåen
Litt videre oppover dalen, er galleri Snøhetta, opp Dalgardsvegen, i Nistuggu, hos naturfotograf Bjørn Brendbakken. De har åpent fredag, lørdag og søndag i juli.

Galleri Slåen har hatt utstillinger i flere år og har opparbeidet seg et godt renomé. Mange ganske kjente kunstnere stiller ut og selger bilder og kunstverk her.

Bygger´n Dalholen og Joker Dalholen
Byggevarer, verktøy, utstyr og maling får du kjøpt hos Byggern Dalholen, ca ei mil «oppi dalen». I samme lokaler er det Jokerbutikk med tipping.

Dalholen Brukt og Antikk
På Dalholen, hos Jørund Folde, finner du et mangfoldig brukt og antikk- utsalg. Utsalget er sesongåpent.

Fjellsyn Camping og Dalholen Bensin
Litt nord for Byggern, ligger Fjellsyn Camping. Fjellsyn har utvidet campingplassen de siste årene, og har nye hytter til utleie i tillegg til de gamle. Her kan du også få kjøpt drivstoff hos Dalholen Bensin. Fjellsyn driver Fjellsyn skitrekk på andre siden av elva om vinteren.

Haugen bilverksted AS
Like nord for Dalholen ligger Haugen bilverksted. De foretar reparasjoner, dekkskift og EU-kontroll mm. De kan til og med være behjelpelig med å kjøre bilen din til og fra verksted.
Timebestilling: 62493032

Folldal Fjellhotell
I høyden, ligger Folldal Fjellhotell, med mektig utsikt over de vakreste Rondane-fjell. Her kan du bestille overnatting og mat. De tar også imot bestilling av tilstelninger.

Gårdssøm
Noen kilometer sør for sentrum finner du Svennsplassen Gårdssøm hos Ruth Eli Brennodden, og Grimsbu Ull og Natur hos Randi Thellin. Her selges det håndverk og ullprodukter.

Grimsbu Turistsenter
Grimsbu Turistsenter har drevet med turisme i mange tiår. Her finner du kafé/restaurant, stor campingplass og utleie av rom inne og i hytter. De driver også med utleie av kano, og har radiobiler og mini-klatrevegg. Den lille gamle BP-stasjonen, på andre siden av hovedveien, er en attraksjon. Badetjønna «Kroktjønna» ligger på andre siden av elva for Turistsenteret. Her er det sandstrand, krystallklart vann, og isbading på vinteren. Fiskekort for ørretfiske kan kjøpes på Turistsenteret.

Rondane Gardsmat
Noen kilometer nedover, på andre siden av elva for Grimsbu Turistsenter, finner du Rondane Gardsmat. Her foredles nydelige produkter av sau. Rondane Gardsmat leverer produkter til lokale butikker.

Dahlen Husky,     Grimsbu Husky Tours,      Grimsbu Adventure
Folldal blir kalt «Lille Alaska», og ikke uten grunn. Her er det stort hundekjørermiljø. Disse tre firmaene tilbyr hundekjøring med turister i våre eksklusivt vakre fjellområder. To finner du i Grimsbu, og et ved Dalholen. Grimsbu Husky Tours tilbyr også hundekjøre-turer om sommeren. Dahlen Husky kan tilby turer inn mot moskusens rike.

Atnasjø kafé
Bortover Atndalen finner du Atnasjø kafé som har har kafévarer og middagsservering, hytteutleie og bensinpumpe. Ved Straumbu er det informasjonskiosk og parkering ved inngangen til Rondane. Enda lenger sørover, ved Atnabrua og Fossemuseet, er det en Jokerbutikk. Her er det også et godt opparbeidet krigsminnemuseum.  I Sollia finner du blant annet «Drømmedalen».