Handel og funksjoner i Folldal

Når en står ved det gule retrohuset, Kvile, kan en se opp på monumentet av ei hakke utenfor kommunehuset i Folldal. Det er symbolet fra kommunevåpenet. Gruveområdet og museet, kommer en til ved å kjøre gjennom sentrum og  opp på «Verket». I kommunehuset har Tolga og Os sparebank betjent filial med døgnåpen minibank. I bygget bak kommunehuset, er det legekontor.

I sentrum finnes:

Dagligvareforretningene Coop Prix og Joker Folldal
Begge dagligvareforretningene har enkel kafé, men kun Joker sin er åpen i koronatid.
Coop Prix har post og vareutlevering.
Joker har ferskvaredisk og apotekutsalg.

Ladestasjon for El- bil

Torvet i Folldal ligger ved siden av Joker. På parkeringen her er det Elbil-lading.

Folldal Sport
Sporten selger sports- og fritidsutstyr og klær. Her kan du kjøpe fiskekort og riktig utstyr, og få tips og råd om turer og bl.a lokalt fiske.

Under Prix er «BUA». En nasjonal låneordning for sportsutstyr. Utlånet er gratis.

Kvist og kvast
Blomster- og gaveforretning med Black Design-produkter. Kvist og kvast ordner flotte sammenplantinger og dekorasjoner. Leverer også på bestilling.

Huset med det rare i
Husflidsstue som selger kunsthåndverk, gaveartikler og husflidsprodukter. De er også behjelpelig med søm, strikking, reparasjoner og bunadssying. Her kan du leie fjellhytter og kjøpe fiskekort. De har også søm av lokal bunad.

Solhellinga
Salg av dialektkopper, trykketjenester og annet.

Folldalsmarked
Digital lokalavis er Folldalsportalen.no. Andre lokalaviser her er Arbeidets Rett; retten.no, og Østlendingen; ostlendingen.no

Folldal Elektro AS
I det gamle meieriet, har Folldal Elektro AS kontor og lager. I det store gamle Samvirkelaget er det produksjon av solcelleanlegg.

Eltron AS
I gamle Mæhlum- kiosken har elektrikerfirmaet Eltron AS kontor og lager.

Veterinær
Vakthavende veterinær nås på tlf 62 49 09 10.

Salong Luggen – Frisør
Øverst i sentrumsgata, til høyre, finner du Salong Luggen frisørsalong. Timebestilling: 90082733

Rutebilstasjon, Frivilligsentral og vaskehall
Rutebilstasjonen er utgangspunktet for busstransport med TB -Trønderbilene. Innlandstrafikk sørger for busstilbud. Se rutetabeller. I lokalene finner du også Folldal Frivilligsentral. Frivilligsentralen har mange aktivitetstilbud og onsdagskafé. Av og til holder de åpent loppemarked i nedlagte Verket skole. (Se etter loppemarked-skilt i sentrum eller besøk deres side på facebook)

Folldal Vognvaskeri og bensinautomat
I den gamle bensinstasjonen ved hovedveien, kan du få fylt drivstoff og luft. Her er også Folldal Vognvaskeri, en selvbetjent vaskehall som er åpen hele døgnet.

Follvang – Folldal Kino og ungdomshus
Se hvilke filmer som går:  Folldal Kino
Folldal kino holder til i Follvang, det gamle Herredshuset fra 1938. Dette var i sin tid den flotteste kinoen i regionen, med skrågulv og oppslagsseter. Huset brukes i dag flittig som ungdomshus. Scenen bak kinolerettet brukes jevnlig til øvinger, UKM og konserter.

Utenfor sentrum:

Fotballbaner, basseng, skole, bibliotek og flerbrukshus, idrettsforening
Nedenfor sentrum og Fylkesveg 29, ligger Folldal skole og flerbrukshus – med tilhørende bibliotek og svømmehall. Se kommunens hjemmeside for åpningstider eller leie. Det gamle samfunnshuset, med sal og scene, er integrert i Folldal skole- og flerbrukshus. Kulturskolen, sangkor, Janitsjaren og Folldal skolekorps er aktive brukere av huset.

Folldal idrettsforening, FIF, drifter klubbhus, kiosk, to gressbaner og ei grusbane ved flerbrukshuset i sentrum. I tillegg er det idrettsanlegg med hoppbakker, skiskytterarena, lysløype  og klubbhus i Stormoegga i Grimsbu. Løypemaskiner sørger for optimale skiforhold i Folldal, og Folldal Turlag har mange flotte aktiviteter for både store og små.

Friskis og Svettis – treningsstudio
Ned veien til «Industriområdet», ligger treningsstudioet «Friskis og Svettis». Her kan en gjennom uka være med på ulike aktiviteter og benytte treningsapparater.

Rørlegger
I den gamle bensinstasjonen ved det nordlige krysset, der Sagvegen tar opp fra hovedveien, finner du rørleggerforretningen til Ole Peter Berger. I samme bygg er byggefirmaet til Torgeir Trønnes.

Homes & Cottages, maling- og felleskjøp-utsalg
Nedenfor rørleggerforretningen, forbi Folldal Maskin og Baccalaofabrikken Primar, ligger en butikk hvor du kan få kjøpt alt fra hundemat til maling, skruer, verktøy og utstyr, gårdsutstyr, blomsterjord, briller, gressklipper og nips til huset.

Blomsterutsalg
På vei oppover dalen finner du sommer-blomsterutsalg hos Solvår Lohn.

Galleri Snøhetta og Galleri Slåen
Litt videre oppover dalen, opp Dalgardsvegen, hos naturfotograf Bjørn Brendbakken, er Galleri Snøhetta. Sommeråpent i helgene i juli.

Galleri Slåen har hatt sommerutstillinger i flere år og har opparbeidet seg et godt renomé. Mange kunstnere stiller ut og selger bilder og kunstverk her.

Bygger´n Dalholen og Joker Dalholen
Byggevarer, verktøy, utstyr og maling får du kjøpt hos Byggern Dalholen, ca ei mil «oppi Dalen». I samme lokaler er det Jokerbutikk med tipping.

Dalholen Brukt og Antikk
På Dalholen, hos Jørund Folde, finner du et mangfoldig brukt og antikk- utsalg. Utsalget er sesongåpent.

Fjellsyn Camping, Dalholen Bensin og Fjellsyn skitrekk
Litt nord for Byggern, ligger Fjellsyn Camping. Fjellsyn har utvidet campingplassen de siste årene, og har nye hytter til utleie i tillegg til de gamle. Her kan du også få kjøpt drivstoff hos Dalholen Bensin.

Fjellsyn skitrekk er på andre siden av elva for campingplassen. Her kan en låne skiutstyr.

Haugen bilverksted AS
Like nord for Dalholen ligger Haugen bilverksted. De kan til og med være behjelpelig med å kjøre bilen din til og fra verksted.
Timebestilling: 62493032

Kvistli og Hjerkinn fjellriding

Lenger opp i dalen, nesten ved Hjerkinn og Snøhetta, finner vi to ridesentere. Her kan du være med på både korte og lange fjellturer.

Folldal Fjellhotell
I høyden ovenfor Folldal sentrum ligger Folldal Fjellhotell, med mektig utsikt over de vakreste Rondane-fjell. Her kan du bestille overnatting og mat. De kan også ta imot forespørsel om mat og tilstelninger.

Gårdssøm, ullprodukter og kunst
Noen kilometer sør for sentrum finner du Svennsplassen Gårdssøm hos Ruth Eli Brennodden, og Grimsbu Ull og Natur hos Randi Thellin. Her selges det håndverk og ullprodukter.

Grimsbu Turistsenter og Kroktjønna badeplass
Grimsbu Turistsenter har drevet med turisme i mange tiår. Her finner du kafé/restaurant, stor campingplass og utleie av rom inne og i hytter. De driver også med utleie av kano, og har radiobiler og mini-klatrevegg. Den lille gamle BP-stasjonen, på andre siden av hovedveien, er en attraksjon. Fiskekort kan kjøpes hos Turistsenteret.

Badetjønna «Kroktjønna» ligger et stykke nordover på andre siden av elva for Turistsenteret. Her er det sandstrand, krystallklart vann, og isbading på vinteren.

Rondane Gardsmat
Noen kilometer nedover, på andre siden av elva for Grimsbu Turistsenter, finner du Rondane Gardsmat. Her foredles nydelige produkter av gammel norsk spælsau. Rondane Gardsmat leverer gourmetprodukter til lokale butikker og spesialmatbutikker.

Snøhetta Husky,     Grimsbu Husky Tours,      Grimsbu Adventure
Folldal blir kalt «Lille Alaska», og ikke uten grunn. Her er det stort hundekjørermiljø. Disse tre firmaene tilbyr hundekjøring med turister i våre eksklusivt vakre fjellområder både sommer og vinter. Snøhetta Husky finner du ved Dalholen. De to andre i Grimsbu. Snøhetta Husky befinner seg i området hvor Moskusen holder til.

Atnasjø kafé, Breisjøseter Turisthytte og Dørålseter Turisthytte og Bjørnhollia Turisthytte
Bortover Atndalen finner du Atnasjø kafé som har har kafévarer og middagsservering, hytteutleie og bensinpumpe. Ved Straumbu er det informasjonskiosk og parkering ved inngangen til Rondane. Enda lenger sørover, ved Atnabrua og Fossemuseet, er det en Jokerbutikk. Her er det også et godt opparbeidet krigsminnemuseum.

Fra Atndalen kommer man til Norges første Nasjonalpark – Rondane. Her kommer du inn til turisthyttene Dørålseter og Bjørnhollia. På andre siden av dalen har en et flott område som kalles Alvdal Vestfjell. Fra Atnasjø Kafé kan en gå inn til Breisjøseter Turisthytte. Her er det mulighet for vakker natur i massevis, røyefiske og en kan nyte gourmetmat i fjellet.